Voor algemene onderwerpen

Hier een paar tips voor de gasten die zich willen registeren en gezellig mee willen doen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Amy
Site Admin
Berichten: 12967
Lid geworden op: zo 12 nov 2006 00:57
Contacteer:

Re: Voor algemene onderwerpen

Bericht door Amy » zo 17 apr 2016 13:32

Alternatieve geneeswijzen

Naast de reguliere geneeswijze die wij in Nederland kennen, van de huisarts en de ziekenhuizen met hun specialisten, bestaat er ook de alternatieve geneeswijze. Zo'n 15% van de Nederlandse bevolking maakt hier gebruik van en 60% van de bevolking zegt er wel positief tegenover te staan.

Ontstaan van alternatieve geneeswijzen
Alternatieve geneeswijzen zijn ontstaan in de 20ste eeuw, door een samenloop van allerlei omstandigheden. Belangrijke ontwikkelingen die hierbij een rol hebben gespeeld zijn onder andere;
Emancipatie van de patiënt; De patiënt wordt mondiger en kiest zelf zijn zorg,
Falende technologie; mensen kregen minder vertrouwen in de technologie doordat de technologie het liet afweten op bepaalde punten,
Globalisering; wat er in de rest van de wereld gebeurt komt ook naar Nederland. In de Verenigde Staten werden alternatieve geneeswijzen erg populair en zo sloeg het over naar Nederland,
Overheidsbeleid; de overheid maakt dat zorg mensen op bepaalde vlakken veel geld kost omdat het (bijna) niet vergoed wordt. Alternatieve geneeswijzen zijn dan vaak goedkoper.

Verschil tussen alternatieve- en reguliere geneeswijzen
Het verschil tussen de alternatieve- en de reguliere geneeswijzen is best moeilijk aan te geven. Het zit hem aan de ene kant in het denkmodel; binnen de alternatieve geneeswijzen wordt er meer waarde gehecht aan intuïtie dan binnen de reguliere geneeswijze. Verder is het lichaam in balans en als iemand ziek is is het lichaam uit balans, volgens aanhangers en beoefenaars van de alternatieve geneeswijzen. Wat ook erg belangrijk is is dat je binnen de alternatieve geneeswijzen nooit een pijnlijke behandeling zult krijgen, ze zijn meer voor de zachte en vooral natuurlijke behandeling.

Motivatie om over te stappen op alternatieve geneeswijzen
Mensen hebben door de jaren heen verschillende motivaties om gebruik te maken van de alternatieve geneeswijzen. Hier zijn een paar voorbeelden;
Afstotende krachten vanuit de reguliere zorg; als er geen diagnose voor bepaalde ziekteverschijnselen gesteld kan worden, een behandeling helpt niet, enz,
Referentiegedrag,
Perceptie van het eigen lijden; het verzachten van het lijden. Als de reguliere zorg niet helpt, probeer je alles om van je pijn af te komen,
Aantrekkende kracht vanuit de alternatieve zorg.

Richtingen van alternatieve geneeswijzen
De alternatieve geneeswijzen kunnen ingedeeld worden in de volgende verschillende richtingen;
Acupunctuur,
Atroposofische geneeskunde,
Homeopathie,
Manuele geneskunde,
Natuurgeneeswijze,
Paranormale geneeswijze.

Daarnaast bestaan er nog vele andere richtingen, die in mindere mate een rol spelen binnen de Nederlandse geneeskunde.

Bron:
Afbeelding
Wie anderen overwint is sterk, wie zichzelf overwint is machtig.
(Lao Tzu)

Gebruikersavatar
Amy
Site Admin
Berichten: 12967
Lid geworden op: zo 12 nov 2006 00:57
Contacteer:

Re: Voor algemene onderwerpen

Bericht door Amy » do 17 aug 2017 21:07

Rustiek Leven

Hoe kun je jezelf beschermen tegen de energie van anderen?

Jezelf beschermen tegen negatieve energie. Onze aura en onze ziel bestaat uit energie en we zijn allemaal met elkaar verbonden door middel van energie. Hierdoor kunnen we gemakkelijk energie van elkaar overnemen.

Soms is dit fijn, maar vaak kan het belemmerend werken om de energie van andere over te nemen. Je neemt dan de negatieve energie van iemand over, hierdoor wordt je moe en je kan er heel verdrietig, boos of depressief van worden. Ook kan de negatieve energie van anderen zich in je systeem uiten als lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn.
Je neemt dan letterlijk over waar die persoon last van heeft.

Het kan behoorlijk lastig zijn om je hiertegen te beschermen. Je hebt meestal namelijk helemaal niet door dat je klachten bij iemand anders vandaan komen.Zelfs als je je wel bewust bent van het feit dat je klachten van anderen overneemt, kan het lastig zijn om deze weer kwijt te raken.

Jezelf afsluiten voor de energie van anderen
De eerste stap in jezelf beschermen tegen de negatieve energie van anderen is dan ook ervoor zorgen dat de energie van anderen helemaal niet meer binnen komt, maar hoe doe je dat?

Het is in ieder geval niet zo dat je door een beetje op en neer te springen alle energie kwijt bent en dit is logisch

Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van je voorstellingsvermogen. Dit zit namelijk diep verweven met de processen in je onderbewustzijn en daarmee ook met je gevoel en me de energie.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een laag van wit licht om je heen hebt of een glazen bol. Stel je daarbij ook voor dat alle energie van anderen die op je afkomt, afgestoten wordt door je beschermlaag en dus niet meer bij je binnen komt.

Misschien denk je nu: ‘ja, dat heb ik al geprobeerd en dat werkt niet’. Dat kan heel goed en dat kan aan twee dingen liggen.
Misschien heb je terwijl je jezelf dit voorstelde ondertussen je boodschappenlijstje zitten maken of was je met totaal andere dingen bezig. Dan is je onderbewustzijn en je gevoel en dus ook je energie niet bezig met het aanleggen van de beschermlaag. Houd jezelf dus ook bewust alleen bezig met het aanleggen van de beschermlaag, terwijl je hiermee bezig bent.

De tweede oorzaak van het niet werken van jou beschermlaag is dat jezelf afsluiten oefening vergt. Het is voor veel mensen niet iets wat in een keer 100% werkt. Je moet het trainen, net als je conditievermogen of zoals je buikspieren.

Om die reden is het ook belangrijk dat je elke ochtend een beschermlaag bij jezelf aanbrengt.

Negatieve energie weghalen
Op dezelfde manier is het belangrijk dat je elke avond negatieve energie uit je systeem weghaalt. Zeker in de periode dat je buikspieren nog niet volledig ontwikkelt zijn (dus zolang je nog moet oefenen met het aanbrengen van de beschermlaag).

Doe dit weghalen van energie elke avond met je voorstellingsvermogen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je alles van je afspoelt onder de douche of alles uitplast terwijl je naar de wc gaat.

Verbindingen doorknippen
Sommige mensen zitten zo in je energie verweven, dat ze door middel van energie draden continu met je verbonden zijn. Hierdoor krijg je heel veel energie binnen die niet van jou is. Dit is helemaal erg als je om negatieve energie gaat.

Stel jezelf daarom elke dag voor dat je een hele grote schaar pakt en alle draden die jouw voeden met negatieve energie doorknipt.
Het zou helemaal fijn zijn als je weet wie jou negatief beïnvloeden en je dus specifiek die draden met die mensen kunt doorknippen.

Een extra beschermlaag
Het is heel fijn als je jezelf nog extra beschermt door middel van een extra beschermlaag.

Deze laag zorgt er niet alleen voor dat de energie van anderen niet meer binnenkomt, maar kaatst de negatieve energie rechtstreeks terug.

De mensen die dit sturen, hebben namelijk iets te leren van hun gevoel en klachten: een levensles. Ze hebben het recht op deze les en jij mag het niet afnemen.

Ook blokkeer je zo helemaal de energie van mensen die je bewust negatief willen beïnvloeden.
Daarbij laat dit terugkaatsen je beschermlaag veel beter werken, want hij maakt hem veel sterker.

Deze beschermlaag kun je jezelf het beste voorstellen als een rij van spiegels om je heen of van stralende kristallen.

Bron:
Afbeelding
Wie anderen overwint is sterk, wie zichzelf overwint is machtig.
(Lao Tzu)

Gebruikersavatar
Amy
Site Admin
Berichten: 12967
Lid geworden op: zo 12 nov 2006 00:57
Contacteer:

Re: Voor algemene onderwerpen

Bericht door Amy » wo 28 feb 2018 01:46

bewaar site


Afbeelding
Wie anderen overwint is sterk, wie zichzelf overwint is machtig.
(Lao Tzu)

Plaats reactie

Terug naar “Tips en regels voor de gasten”